Metallerin korozyondan uzak kalabilmesi için su ve hava ile temasının kesilmesi gerekmektedir. Bunun yapılması için de yağlama olarak isimlendirilen işlem yapılır. Metal parçalar özel yağlar ile yağlanır ve böylece havayla iletişimi tamamen kesilir. Uygulanan yağmala işlemi korozyon riskini minimum seviyeye çekeceğinden son derece değerlidir.
Yağlanan metallerin bu şekilde boyanması mümkün olmaz. Üzerindeki yağın düzgün bir biçimde temizlenmesi gerekir. Yağ alma işlemleri için özel kimyasallar kullanılır. Yağ alma kimyasalları alkali ve asit yağ almalar olarak ikiye ayrılacaktır. Bir de bunlara ek olarak kullanılabilen yağ alma katkıları bulunur.
Yağ Alma Katkısı Nedir?
Yağ alma katkısı olarak isimlendirilen ürünler bir destek ürünüdür. Yağın tamamen metalden ayrılması için özel kimyasallar kullanılır. Hazırlanan kimyasal karışımlar daldırma ya da püskürtme gibi işlemler sayesinde metal yüzeylere uygulanmaktadır. Uygulamaların sonuç vermesi adına belirli bir ısıda uygulamanın yapılması ve belirli bir süre beklenmesi gerekir.
Normal şartlarda işletmeler gerekli süreyi ve ısıyı ayarlayarak yağ alma işlemlerini gerçekleştirirler. İşlemler yetersiz kaldığında ise devreye yağ alma katkıları girer. Alkali ve asit yağ alma kimyasallarının etkisini yükselten bu katkılar ile yağ alma işlemleri çok daha başarılı sonuçlanacaktır.
Yağ Alma Katkısı Hangi Durumlarda Kullanılır?
Yağ alma katkısı asidik ve alkali yağ almaların yetersiz görüldüğü her durumda kullanılabilir. İlk olarak işletmeler kimyasalları yeterli seviyede ısıtacak donanıma sahip değilse katkılar devreye girecektir. Yeterli ısıya çıkmayan kimyasallar yağı tamamen çözemez. Ancak katkının devreye girmesi sorunu ortadan kaldıracaktır.
Kimyasalların yağı çözmesi ve metalden uzaklaştırması belirli bir zaman alır. Gerekli olan zaman biliniyor olsa da bazı durumlarda bu seviyede bir zaman ayırmak mümkün olmaz. Yağ alma katkıları kullanılarak süre daha kısa bir seviyeye çekilebilir.
Bunlara ek olarak tüm aşamalar gerçekleşiyor olsa dahi yağ almanın gerçekleşmemesi durumu söz konusu olur. Yağın yüksek kullanımı ya da metalin cinsi buna sebep olabilecektir. Böyle durumlarda da katkıların kullanımı doğru bir hamle olur.
Yağ Alma Katkısı Nasıl Kullanılır?
Yağ alma katkısının kullanımı son derece basittir. Daldırma yöntemi ile yağ alma işlemi uygulanacaksa karışımın içerisine yağ alma katkıları katılarak karışım daha kuvvetli bir hale gelir. Püskürtme işleminde ise ürünün uygulanması için kullanılacak özel tabancaların haznesine katkılar da eklenecektir. Bu işlemler sayesinde yağ almalar kısa sürede sonuca ulaşabilir.
Yağ Alma Katkısının Avantajları Neler?
Yağ alma katkısının en önemli avantajı zamandan ve ısıdan tasarruftur. Firmalar yağ alma katkıları sayesinde daha düşük ısılarda yağ alma işlemlerini yaparak enerjiden tasarruf eder. Benzer bir şekilde zamandan tasarruf etmek ve aynı sürede daha fazla metalden yağ alma işlemi uygulamak ciddi bir avantajı ortaya çıkaracaktır. Doğru hesaplamalar yapılarak katkılar sayesinde üretimi geliştirmek mümkündür.
Yağ Alma Katkısı Siparişleriniz için Bizimle İletişim Kurabilirsiniz.