Yenimahalle/Ankara +90 (312) 395 9474 info@alternatifboya.com

Adres

İvedik Organize Sanayi Bölgesi 1446.Cadde No:22

Telefon

S. Görkem Yıldırım
+90 533 307 50 28

Tolgahan Arslan
+90 507 625 99 74

Mail Adresimiz

info@alternatifboya.com

muhasebe@alternatifboya.com

Silme Demir Fosfatlar

Metal malzemelerin çok uzun süre aynı verimde çalışabilmesi için korozyona uğramaması gerekmektedir. Nemli ortamlar, kirli sular ya da kirli hava metallerde korozyona sebep olabilir. Metallerin kullanım alanları genellikle bu olumsuz şartlardan uzak kalmak için uygun olmaz. Böyle durumlarda yapılması gereken işlem ise demir fosfatlama işlemidir.

Uygulanacak olan demir fosfatlama işlemi ile birlikte metaller özel kimyasallar ile kaplanmaktadır. Sonrasında boyama işlemleri gerçekleşir ve metal korozyona karşı çok daha dayanıklı bir hale gelir. Fosfatlama işleminde kullanılacak kimyasallar demir fosfatlar olarak isimlendirilir. Silme demir fosfatlar da bu ürünlerin çeşitleri arasında yer almaktadır.

Yüzey İşlem Kimyasalları

Silme Demir Fosfat Nedir?

Metallere kimyasalların uygulanması aşamasında farklı uygulama yöntemleri karşımıza çıkar. Demir fosfatların uygulanma aşamasında da hakim olan üç farklı yöntem yer almaktadır. Bu yöntemler daldırma, püskürtme ve elle silme olarak isimlendirilmektedir. Herhangi bir cihaz kullanılmayan, demir fosfatların elle silindiği uygulama şeklinde kullanılan kimyasal ürünler silme demir fosfatlar olarak isimlendirilmektedir.

Püskürtme, daldırma ve silme yöntemlerinde kullanılacak olan demir fosfatlar birbirinden farklı yapıda olurlar. Uygulama aşamasında yardım alınacak olan ekipmanlar bulunduğundan ürünlerin bu ekipmanlara uygun olması şarttır. Silme demir fosfatlarda uygulamaya yardımcı özel ekipmanlar yer almaz. Bu sebeple de daha basit yapıda olan ürünler olarak karşımıza çıkar.

Silme Demir Fosfat Nasıl Uygulanır?

Silme demir fosfatların uygulanma aşaması oldukça basittir. Uygulayıcı kişiler ilk olarak eldivenlerini giyerler. Oldukça güçlü kimyasallar olduğundan vücuda zarar verebilmektedir. Demir fosfatlama işlemlerinin öncesinde demirde yağ alma işleminin tamamlanması şarttır. Yağ alma gerçekleşmeden fosfatlama işleminin yapılması mümkün olmaz. Daldırma yönteminde yağ alma ve fosfatlama beraber yapılabilir. Silme demir fosfatlar içinse yağ almanın ilk olarak tamamlanması şarttır.

Yağ alma işlemi tamamlandıktan sonra bir beze kimyasallar sıkılır ve metalin üzerine sürülmeye başlanır. Bez ile silinerek uygulanan demir fosfatlar kısa süre içerisinde etkisin göstermeye başlar. Bu işlemler yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli etmen her noktaya ulaşımın gerçekleşmiş olmasıdır. Aksi halde metalin belirli kısımlarında korozyon sorunu ortaya çıkabilir.

Silme Demir Fosfat Uygulamasının Avantajları Neler?

Sürekli olarak tercih edilen silme demir fosfatlar püskürtme ve daldırma ürünlerine göre belli başlı avantajlar ortaya çıkarmaktadır. En büyük avantaj özel tesisatlara ihtiyaç duyulmamasıdır. Daldırma işlemi için havuzlara, püskürtme işlemi için de özel tabancalara ihtiyaç duyulur. Ancak silme yönteminde koruyucuların alınması yeterlidir.

Metallerde demir fosfatlama işlemi her zaman fabrikasyon olarak uygulanmaz. Devamlı bir işlem değilse ve kullanıcılar kendileri için bu işlemi uygulayacaklarsa özel ekipmanlar kullanmak yerine silme demir fosfatlarla en ekonomik şekilde fosfatlama işlemlerini tamamlayabilirler. Ekonomik ancak zaman alan bir yöntemdir. Metal malzemeleri korozyona karşı korumak isteyen kişiler bu amaçlarına kolayca ulaşırlar. Gerekli görülürse katkılardan da yardım alınabilecektir.

Silme Demir Fosfatlar için Bizimle İletişim Kurabilirsiniz.