Metaller endüstriyel alanda en önemli hammaddelerden bir tanesi. Günlük hayatın vazgeçilmezi olan ürünlerin çok büyük bir kısmı metallerden elde ediliyor. Metal ürünlerin bizlere ulaşmasının öncesinde oldukça uzun bir süreç bulunmakta. Metallerin kusursuz bir şekilde işlenmesi ve bizlere ulaştırıldıktan sonra uzun bir dönem boyunca kullanılabilmesi için birçok işlemin yapılması gerekli.
Metallerin uzun ömürlü olabilmesi için korozyon olarak isimlendirilen olayın engellenmesi gerekiyor. Metalin yapısını tamamen bozan korozyonun engellenebilmesi için de metallerin hava ile temasının kesilmesi şart. Bunun için metaller yağ ile kaplanıyorlar. Boyanma aşamasına kadar yağ kaplı şekilde kalan metaller sonrasında asidik yağ almalar kullanılarak yağlarından uzaklaştırılıyorlar.
Elektrostatik toz boyalar içyapıları sayesinde metal ürünlere muhteşem bir şekilde yapılırlar. Metal malzemelerin boyanmasında bir numaralı tercihtirler. Epoksi toz boya da elektrostatik toz boyaların en çok tercih edilen çeşitlerinden bir tanesidir. Ortaya çıkardığı avantajlar birçok farklı sektörde ilk tercihin epoksi toz boyalar olmasını sağlamaktadır. Günlük hayatta kullandığımız ürünlerin birçoğunda bu boya türü kullanılmaktadır.
Asidik Yağ Alma Kimyasalı Nedir?
Yağ alma işlemleri metaller için olmazsa olmaz işlemlerin başında gelir. Yağları alınmayan metallerin boyanması ve kullanıma sunulması mümkün olmaz. Asidik yağ almalar olarak isimlendirilen kimyasal ürünler asidik yapıları ile birlikte metalin üzerindeki yağı söküp atan kimyasallardır. Daldırma ya da püskürtme şeklinde metallere uygulanırlar ve son derece başarılı ürünlerdir. Asidik ürünler kimyasal yağ alıcıların arasındaki tek seçenek olmadığından araştırmalar yapıldıktan sonra doğruluğundan emin olunup tercih edilmesi gereken ürünlerdir.
Asidik Yağ Alma Kimyasalları Hangi Metallerde Kullanılabilir?
Asidik yağ alma kimyasalları tüm metallerin üzerinde kullanımı uygun olmayan ürünlerdir. Bazı metallere fiziksel zarar verebildikleri için tercih edilemezler. Ancak en popüler metaller için uygun olan kimyasallardır. Üreticilere göre asidik yağ almalar alüminyum, demir-çelik ve zamak için uygun olan ürünlerdir.
Asidik Yağ Alma Kimyasallarının Avantajları Nelerdir?
Asidik yağ alma kimyasalların sunduğu çok sayıda avantaj yer alır. Metal işleme firmalarının alkali yağ almalara karşın asidik yağ almalar tercih etmesinin sebebi ortaya çıkardığı bu avantajlar olmaktadır. Asidik yağ almaların en büyük avantajı yağı alırken oluşmuş olan pası da muhteşem bir şekilde temizlemesidir. Metallerde pas oluşumu gözlenmişse alkali yağ almaların kullanımı yetersiz kalabilir.
Asidik yağ ağmaların bir diğer avantajı ise ısıya ihtiyaç duymamasıdır. Eğer püskürtme ya da daldırma uygulamaları yapılacaksa asidik yağ almalar ısıtılmadan da kullanılabilir. Ancak ısıtılması durumunda etkinliğinin arttığı bir gerçektir. Isıtılmamış haliyle alkali kimyasallara göre daha etkili olan ürünler olacaktır.
Asidik Yağ Alma Kimyasallarının Dezavantajları Nelerdir?
Asidik yağ almaların avantajları oldukça fazla olsa da bazı dezavantajlarından da söz etmek gerekir. Metal endüstrisinde hizmet veren işletmelerin alkali yağ almaları tercih etmesinin sebebi ortaya çıkabilecek olan bu dezavantajlardır.
Asidik yağ almaların en büyük dezavantajı yüksek konsantrasyon gerektirmesidir. Yapılabilecek en ufak hatalar çok büyük sonuçlar ortaya çıkarabilir. Hata yapmadan çok uzun süre kullanım işletmeler tarafından çok mümkün görülmeyebilir. Böyle durumlarda asidik yağ almalar kullanılmamalıdır. Doğru ve titiz uygulanan prosedürler ile birlikte bu kimyasalların kullanımı doğru bir seçenek olacaktır.
Asidik Yağ Alma Kimyasalı Siparişleriniz için Bizimle İletişim Kurabilirsiniz.